Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 195 common:people_all_forms

ЗВІТ директора закладу про роботу у 2020 – 2021 навчальному році

Date: 1 липня 2021 о 11:57, Refreshed 1 липня 2021 о 12:03
256 views

Робота опорного закладу у 2020 – 2021 навчальному році проводилася на основі чинного законодавства України про освіту, річного плану роботи, семестрового календарного планування.

ЗВІТ

директора закладу про роботу

у 2020 – 2021 навчальному році

            Робота опорного закладу у 2020 – 2021 навчальному році проводилася на основі чинного законодавства України про освіту, річного плану роботи, семестрового календарного планування.

Проведено 8 засідань педагогічної ради школи, на яких заслухано питання:

  • Про підсумки 2019-2020 навчального року і пріоритетні завдання на 2020 -2021 навчальний рік;
  • Про тимчасовий порядок організації роботи закладу в період карантину;
  • Про особливості організації і проведення освітнього процесу у 2020 – 2021 навчальному році;
  • Про нову редакцію Статуту закладу;
  • Про стратегію розвитку навчального закладу на 2021 -2025 роки.

Розглянуто традиційні питання про переведення на наступний рік навчання, випуск зі школи 9-х,11-х класів, нагородження Похвальними листами та Похвальними грамотами, нагородженими золотими медалями та вручення свідоцтва про базову середню освіту з відзнаками.

Видано 158 наказів по закладу з загальних питань і 42 з кадрових.

Продовжувалася робота по впровадженню внутрішньої системи оцінювання якості освіти. Розроблено і затверджено на зборах трудового колективу «Стратегію розвитку закладу на 2021 – 2025 роки».

Станом на 1 вересня 2020 року в закладі навчалося 658 дітей. За навчальний рік вибуло 3 учні і прибуло 4. На 1 травня 2021 року в школі нараховувалося 659 учнів. Було організовано інклюзивне навчання 6 учнів та індивідуальне навчання 1 учня.

Проатестовано 469 учнів 4- 11-х класів. 30 учнів (6,5%) закінчили навчання з балами тільки високого рівня (10-12), 40 учнів з середнім балом 10 і вище (8,5%).246 учнів (53,3%) мають бали достатнього рівня (7-9), 133 (29,5%) – бали середнього рівня (4-6) і 11 учнів (2,5%) – бали початкового рівня (1-3).

Найбільше відмінників в 4АВ класах (класні керівники Кравчук О.В., Малашій С.І.), 5А, 7А класи (Дрозда Р.С., Бернатович Л.К.).

Випущено зі школи і видано свідоцтва про базову середню освіту 50 учням 9-х класів. Басюк Софія, Захарків Назар, Зозуля Юрій, Мікула Анастасія отримали свідоцтва про базову загальну середню освіту з відзнакою.

Випущено з закладу 58 учнів 11-х класів. 39 учнів проходилодержавну підсумкову атестацію у формі ЗНО.

Бажиціьку Софію і Гатало Лесю нагороджено золотими медалями «За високі досягнення у навчанні».

Особливістю навчального року було те, що 77 робочих днів проведено в дистанційному режимі, зв’язаному з введенням карантинних заходів. On line режим є успішним тоді коли є належне технічне забезпечення (техніка, надійний швидкісний Інтернет), уміння і досвід роботи, довіра сторін, мотивація до навчання.

На жаль, не завжди ці умови складалися одночасно.

Дирекція закладу контролювала цей процес, подавала методичну допомогу, підтримувала зв'язок з батьками.

Замовлено 25 ноутбуків для вчителів предметників, проводиться перепідготовка педагогічних працівників.

Освітній процес у закладі забезпечували 54 основних педпрацівників і 2 сумісників.

Якісний склад педколективу:

Педагогів з вищою кваліфікаційною категорією 45 чол.,І – 1, «спеціалістів» - 8.8 педагогів мають педагогічне звання «учитель – методист», 27 – «старший учитель».

Проведено чергову атестацію 7 і позачергову атестацію 1 педагогічного працівника.

7 чол. підтвердили, раніше присвоєну кваліфікаційну категорію, 1 прац. підвищила. Ще одній працівниці присвоєно педагогічне звання «старший учитель».

Згідно перспективного плану на 2021 рік проходила курсова перепідготовка педпрацівників, проводились шкільні методичні заняття з дистанційного навчання для вчителів.Координувала роботу методична рада школи.

Важлива роль в освітньому процесіналежить організації виховної роботи, яка здійснювалась педагогічним колективом спільно з батьками, церквами позашкільними та громадськими організаціями відповідно до вимог нової української школи, передбачених Законом України про освіту, що зумовлює необхідність переосмислення виховного процесу, актуалізації його змісту і технології становлення особистості.

         Пандемія не дозволила проводити великі масові заходи, але з дотриманням карантинних вимог, були проведені свята Першого і Останнього дзвоника.

Узакладі склалася певна система національно-патріотичного виховання, яка постійно удосконалюється. Вона включає проведення уроків пам’яті, урочисте відзначення державних свят і пам’ятних дат, День вишиванки та української писемності і мови, вшанування пам’яті жертв сталінських репресій, Голодомору,Чорнобильської трагедії та героївКрут,«Небесної Сотні», забезпечення спільно з родинами прилучення дітей до обрядів і традицій, які супроводжують релігійні, державні і народні свята,   організація екскурсій з вивчення історії природи і культури рідного краю, відвідування музеїв та театрів, участь у різноманітних конкурсах, виставках, художній самодіяльності, учнівському самоврядуванні, волонтерському русі, гуртках і спортивних секціях дитячо – юнацькій, військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»).

           Школярі свято зберігають пам'ять про полеглих на сході України колишніх наших учнів Назара Пеприка і Володимира Зейлика, постійно підтримують зв'язок і зустрічаються з їхніми рідними. 6 грудня 2020 року учні поклали квіти та запалили свічки біля меморіальних плит Героїв, розміщених на фасаді школи. Іменами Назара і Володимира названі рої гри «Сокіл» (Джура»).

Запалала свічка пам’яті за участіучнівського самоврядування та учнів        5-А, 10-А класів на уроці реквіємі приуроченому вшануванню пам’яті Небесної Сотні та полеглих в АТО мешканців нашого району. (Урок – реквієм підготували педагог-організатор П’ятницька Н.Й., вчителі Дрозда Р.С., Лутчин В.С.).

До Дня Захисника Вітчизни та Дня Збройних Сил України військово-службовцям районного військового комісаріату були вручені, виготовлені власноруч учнями серця – подяки.

            Виховні години провели класні керівники Кикоть О.В., Савчук О.В., Мартинюк Н.Я., Волошин Г.І.

            Добре був організований 9 листопада традиційний День писемності і української мови. Відбулися читання, до яких долучилися вчителі, батьки, учні (Шаргут І.О., Бабій М.М., Дика О.Є., Дрозда Р.С., Фещенко О.В.). Жартівливу вікторину провела в 1-Б класі класний керівник Бабій М.М.

Відзначили  Акт злуки. У 7-А класі(класний керівник Бернатович Л.К.), 7-В класі(класний керівник Іщенко І.І.), 7-Б класі(класний керівник Кикоть О.В.), 5-Б класі(класний керівник Волошин Г.І.) були проведені виховні години про історичне значення цієї події.Відбулися заходи приурочені вшануванню жертв Голодомору (5-Б -  Волошин Г.І., 7-А - Бернатович Л.К.), героїв Крут (учнівське самоврядування – педагог-організатор-П’ятницька Н.Й.).

До святкування річниці з дня народження Тараса Шевченка було проведено читання, в яких взяли участь учні та вчителі нашої школи (Клєміна М.Н., Кузь Г.П., Богоніс Г.Б. Поезію читали учні 5-А класу (класний керівник Дрозда Р.С.), 10-А класу (класний керівник Лутчин В.С.), 3-В класу (класний керівник Шаламай С.І.), 2-А класу (кл. керівник Цюра М.І., Цюзь А.Ю.), 7-А класу (кл. керівник Бернатович Л.К.),2-В клас (кл. керівник Олива Л.Г.), 3-Б клас (Могильницька І.П.) та учнівська спільнота під керівництвом педагога -організатораП’ятницької Н.Й. А Северин Наливайко, учень 1 класуподілився своїм читанням «Заповіту» під час зустрічі з мером міста Олегом Серняком.

До 150 – річниці з дня народження Лесі Українки проведено виховні години у 1-Б класі (кл. керівник Бабій М.М.), 6-Б класі (кл. керівник Демчук М.П.), 2-Б класі (кл. керівник Шишак В.Б.).

          За підтримки батьків проводилися екскурсії до історико-культурних та природніх пам’яток нашого краю зокрема: учні 5-А, 5-Б, 6-В класу здійснили екскурсію у с. Урич музей середньовічної фортеці «Тустань» (кл. керівник Дрозда Р.С., Волошин Г.В., Богоніс Г.Б.). Екскурсія по Закарпаттю учнів 6-А класу (кл. керівник Фещенко О.В.).

           Учні 10-А класу (кл. керівник Лутчин В.С.) відвідали смт. СлавськоСколівського району Львівської області.

           Під керівництвом класного керівника Шаргут І.О. учні 9-Б класу та учні 6-Б класу (кл.керівник Демчук М.Т. відвідали кімнату – музей Митрополита УГКЦ Стернюка, де прослухали цікаву розповідьвчителя історії Михайлика Анатолія Богдановича.

           Важливою складовою національно-патріотичного виховання, а в часи воєнної загрози – пріоритетною, є військово патріотичне виховання. Цікавою формою цієї роботи, яка подобається дітям, є участь у дитячо-юнацькійвійськово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»). Рій ім. Назара Пеприка (керівник – Шевчук В.А., виховникБакуліна І.С., керівники гуртківвійськово-патріотичного виховання Брус І.Ф., Дрозда Р.С., П’ятницька Н.Й.) вибороли першість у районному і обласному турах і будуть представляти Львівщину на Всеукраїнському етапі у м. Хотин Чернівецької області. Учасники команди Козак Назар, Тарас Звізло, Вікторія Колішевська, Вікторія Фостик, Нестор Ярмола, Олександр Березюк, Хомин Назар упродовж навчального року готувалися до гри і проявили найкращі якості у всіх видах змагань.

Низку цікавих заходів було проведено до Дня безпечного Інтернету. Із захопленням діти та дорослі дізналися про типи загроз та правила поведінки в інтернеті.

            Здобувачі освіти опорного закладу взяли участь у проекті «Розвиток соціальних та емоційних компетентностей у молоді» або «Soft».

Відбулася зустріч за підтримки Департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА.

           З ініціативи вчителя світової літератури Лутчин В.С. відбувся етап акцій «Подаруй книгу бібліотеці». Активну участь в цій акції взяли участь 5-А, 6-А,           6-Б, 8-Б, 8-А класи.

            Розширює профорієнтаційні кордони. Учні нашої школивзяли участь у вебінарі, який проводила координатор Education USA Катериною Александрук.

Здобувачі освіти мали нагоду послухати за якими критеріями вибирають професію їх   американські однолітки та ознайомились з програмами навчань та обліку для школярів та студентів.

             ДоВеликодня учніопорного закладу виготовили листівки (вч. Демчук М.Т.), а учні 5-А класу зробили перші кроки у писанкарстві(вч. Демчук М.Т.). На дистанційному навчанні учні 7-А та 7-Б класів навчилися виготовляти крашанки, дряпинки, яким  прикрасили місто до Дня Великодня(вч. Демчук М.Т.), а молодші класи на уроках інформатики (вч. Демчук М.Т.) малювали віртуальні писанки.

У квітні  завдяки співпраці батьків та учнів 11-А класу  (кл. керівник Михайлик А.Б.) за підтримки Пустомитівської міської ради та відділу освіти Пустомитівської міської ради посаджено алею кленів уздовж дороги до с. Лісневичі.

Спільно Сильно Мрією Діємо під таким гаслом учні 5-Б класу                     (кл. керівник Волошин Г.І.) провели збір речей для потребуючих.

    До доброї справи слід віднести акцію Кришечки збери дитині допоможи, до якої долучилися учні 1-А, 5-А, 5-Б класів (кл. керівник Капарник О.І., Дрозда Р.С., Волошин Г.І.).

У травні  учні 9-А класу під керівництвом вч. Дрозди Р.С. взяли участь у Всеукраїнському парламентському онлайн-уроці «Що таке парламент та, як він впливає на моє життя».

У Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, Софія Андрушко, учениця 5-А класу (кл. керівник Дрозда Р.С.) розповіла про родинні вишивані вироби. Здобувачі опорного закладу виконали вишиванки у техніці «орігамі» під керівництвом вчителя Демчук М.Т., а також були зачитані вірші про вишиванку. Педагогом - організатором             П’ятницькою Н.Й. була проведена акція «Українська вишиванка – наш генетичний код, наш оберіг і наша сила». Учні 8 – 9 класів на уроках інформатики разом з вч. Волошин Г.І. та Савчук О.Б. за допомогою сервісу Ornament name реалізували свійвишивальний проект  та створювали  унікальний текстовий орнамент свого імені та прізвища для вишивки.

В режимі онлайн відбулось вишиття масок на уроках технології (вч. Демчук М.Т.) приурочених до свята День матері.  Своїх матерів привітали і учні 5-Б класу (кл. керівник Волошин Г.І.) та 2-Б класу (вч. Шишак В.Б.).

            Проводилися роботи по зміцненню навчально-матеріальної бази закладу.

Господарським способом відремонтовано великий спортзал, сцену актового залу, мережу подачі води до пожежних кранів – гідрантів.

За бюджетно-спонсорську кошти відремонтовано опалювальну систему в двох класах ремонт освітлення в класі інформатики.

Реалізовано мікропроект повстановленню камер відеонагляду території біля нового корпусу.

За кошти бюджету завершено реконструкцію санвузлів, відремонтовано ганок головного входу, учительську кімнату.

Проведено комплекс заходів протипожежної безпеки:

  • встановлено автоматичну систему пожежної сигналізації;
  • проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій даху нового корпусу;
  • встановлено протипожежні люки на горища і протипожежні двері електрощитових;
  • укомплектовано крани-гідранти пожежними рукавами;
  • встановлено і укомплектовано два протипожежних щити.

Придбано обладнання для перших класів нової української школи, звукопідсилювальну апаратуру, обладнання для харчоблоку, спортивний інвентар.

Ведуться ремонтні роботи по підготовці закладу до нового навчального року.

Comments:
Only authorized users can leave comments.